İşyerinizde yeşili koruyan alışkanlıklar kazanmanız düşündüğünüzden daha büyük bir fark yaratabilir. Daha verimli ve sürdürülebilir uygulamalar verimliliğinizi artırır, sağlığınızı güçlendirir, ofiste maliyetleri düşürür, ve tabii ki çevreyi korur.   

İş arkadaşlarınızla birlikte işyerinde rutininizi yeşili daha çok koruyan hale getirebilmeniz için dört yöntemi sizin için sıraladık:

1. Enerji Tasarrufuna Yardım Et

Evde odalardan çıkarken ışıklarınızı ve ev aletlerinizi açık bırakmazsınız, aynı yaklaşımı işyeriniz için de benimsemelisiniz.   

  • Ofisten veya diğer ortak kullanılan toplantı mekanlarından çıkarken ışıkları söndürün. 
  • Elektrik tüketimini minimize etmek için bilgisayarınızda, özellikle de masanızda değilken, güç tasarruf modunu kullanın.
  • Mesai bitiminde bilgisayarınız, ekranınız ile dizüstü bilgisayarınızı tamamen kapatın ve fişten çekin. “Bekleme” ayarları ve prize takılı fişler kullanılmıyor olsalar bile elektrik tüketmeye devam eder ve buna “Hayalet Enerji Tüketimi” diyoruz. Eğer tüm elektronik aletlerinizi açma/kapama düğmesi olan bir uzatma kablosuna bağlarsanız, hepsini tek bir düğmeyle kolayca kapatabilirsiniz.

2. Geri Dönüştür, Küçült & Yeniden Kullan

İş yerinde günlük rutininizi sürdürürken bu üç adımı hatırlayın:

  • Kahve veya çay alırken evden getirdiğiniz bardakları kullanın. Birçok ofiste  tek kullanımlık plastik/kağıt bardaklar kullanır ve bunların geri dönüştürülmesi zordur.
  • Pet şişeler yerine tekrar kullanabileceğiniz cam su şişeleri kullanın. Bunlar daha çevre dostudur ve suyunuzun daha uzun süre soğuk kalmasını sağlar. Cam yemek kapları, çatal bıçak ve tabaklar da yine ofisteki plastik atıkların sayısını azaltmanıza yardım eder.  
  • Kağıt, plastik, cam ve metal atarken geri kazanım kutuları kullanın. Geri dönüştürülebilir atıkları ayırmak, onların atık gömme sahalarına gitmelerini önleyecektir.   
  • Ofis alışverişlerinizde çevre dostu markalar tercih edin ve hem kargo ödemelerini hem de ambalaj atıklarını azaltmak için toplu alımları tercih edin.

3. Kağıtsız Hayata Geçin

Günümüzde kağıdın o kadar çok alternatifi var ki. Süreçlerinizi yakında inceleyin ve  dijitalleşmeye öncelik verin.

  • Kağıtları dolaplarda saklamak yerine, dosyalarınızı online dosyalar olarak saklayın; böylece hem daha az fiziksel alan harcarsınız, hem de ekip arkadaşlarınızla paylaşmanız daha kolay ve daha güvenli olur.   
  • Eğer mutlaka kağıt kullanmanız gerekiyorsa, dikkatli kullanın. Daha verimli olmanın yollarından biri siyah beyaz kartuşla arkalı önlü basmak olabilir. Yanlış basılmış kağıtları da not kağıdı olarak kullanmaya özen gösterin.

4. Ulaşımınız Yeşili Korusun

ABD’de sera gazı emisyonlarının %27’si ulaşımdan kaynaklanıyor – kötü hava ve su kalitesinin yanı sıra küresel ısınmanın en büyük sebeplerinden biri. Günlük yolculuklarınızı daha yeşil yapmanın yolları işte burada:

  • Bir iş arkadaşınız veya aile üyesi ile arabayı ortak kullanın veya toplu taşıma tercih edin. Daha çevre dostu olan bu seçim aynı zamanda size okumak veya sosyalleşmek için fırsat sağlayacak ve her gün araba kullanmaktan kaynaklanan stresi azaltacak.     
  • Eğer mutlaka araba kullanmanız gerekiyorsa elektrikli veya hibrid araba almayı düşünün – hem daha çevre dostu hem de yakıt tasarruflu. 
  • Eğer gideceğiniz yer elveriyorsa, bisiklete binmek veya yürümek sizin için harika bir seçenek olabilir. Böylece kalp ve damar sağlığınızı iyileştirebilirsiniz.
  • Şirketinizin evden çalışma veya esnek iş politikalarından faydalanın. Evden işe, işten eve yolculuk etmek zorunda kalmadan iş arkadaşlarınızla video chat, anında mesajlaşma veya diğer telekonferans araçlarıyla kolaylıkla iletişim kurup işinizi yapabilirsiniz. 

Günlük iş rutininizde yapacağınız birkaç küçük akıllı değişim büyük bir etki yaratabilir. Bu ipuçlarını iş arkadaşlarınızla paylaşıp işyerinizin daha yeşil olmasına yardımcı olun. 

2016 yılında MetLife ABD’nin karbon nötr seviyesine ulaşan ilk sigorta şirketi oldu. İleriki nesillere daha sağlıklı bir gezegen bırakma ve bugün çevreyi iyileştirme taahhüdümüz devam ediyor. Karbon-azaltma programları, enerji verimliliği girişimleri, su ve atık azaltma stratejilerimiz, geri dönüşüm ve yeniden kullanım çabaları ve attığımız daha bir çok adım sayesinde operasyonel etkimiz üzerinde kayda değer azalım sağladık..