Danışma komitesi, bireysel emeklilik faaliyetlerinin katılım esasları çerçevesinde icra edilmesini sağlamak amacıyla karar almaktadır. Karara esas teşkil eden ilgili İslami hükümlere gerekçesi ile yer verilmektedir.
Karar verilmesi gereken konuya ilişkin açık İslami hükümlerin olmaması durumunda, fıkıh usulü tatbik edilerek karar verilmektedir.
Katılım esaslarına uygunluğu danışma komitesince onaylanması gereken bireysel emeklilik faaliyetlerimize aşağıda yer verilmiştir:
a) Katılım emeklilik fonlarının kurulması.
b) Portföylere alınan varlıkların seçimi.
c) Kesinti yapısı, sunulan ek faydalar ve plan kapsamındaki diğer hususlar.
ç) Katkı payı tahsilatı, cayma, ayrılma, aktarım ve emeklilik işlemlerinde nakit olarak yönetilen tutarların işlem gördüğü hesapların seçimi.
- Yukarıda sayılan faaliyetlerin, danışma komitesince onaylandığı şekliyle uygulanmasından, MetLife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Yönetim Kurulu sorumludur.
MetLife Emeklilik ve Hayat A.Ş. Danışma Komitesi ve Üyeleri
Danışma Komitesi:
İstanbul İslami Finans Danışmanlık
Danışma Komitesi Üyeleri:
Prof. Dr. Orhan Çeker
Konya Yüksek İslam Enstitüsü’nü 1976 yılında bitiren Orhan Çeker, 1977 yılında Konya Yüksek İslam Enstitüsü’ne fıkıh asistanı oldu. Asistanlığı esnasında 1980 yılında Bağdat Mustansıriye Üniversitesi Arap Dili Enstitüsü’nden mezun oldu. 1986’da İslam hukuku doktoru, 1988’de doçent ve 1996’da profesör unvanlarını edinen Çeker’in daha çok muamelât (İslam ticaret hukuku), İslam akit nazariyesi, aile hukuku, İslam miras hukuku ve ilmihal konularında çalışmaları oldu. Hâlen Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi İlâhiyat Fakültesi’nde İslam hukuku öğretim üyesi ve İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı olarak çalışmaya devam etmektedir.
Muhammed Tayyip Elçi
2005 yılında başladığı Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni 2008 yılında bitiren Muhammed Tayyip Elçi, 2010’da aynı üniversitede Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı İslam Hukuku bilim dalında “Son Dönem Âlimlerinden Molla Sadrettin Yüksel ve Fetvâları” isimli teziyle yüksek lisansını tamamladı. Halen aynı üniversitede Sosyal Bilimler Enstitüsü Temel İslam Bilimleri Anabilim Dalı Arap Dili ve Belagati bilim dalında “Arap Dilinin Hanefi ve Şafi Mezheplerinin İhtilafındaki Rolü” tezi üzerinde doktora çalışmasını ve Medrese Âlimleri Vakfı (MEDAV) başkanlığını sürdürmektedir. Geleneksel usullerle tedrisat yapan medreseden icazetli olup Diyarbakır’da bulunan Suffe Medresesi’nde müderris olarak tedrisata devam etmektedir.
Hilal Nessawor Sheikh
2004 yılında Londra’da bulunan Finansal Hizmetler Enstitüsü’nden İş ve Finansal Analiz lisans derecesi ile mezun olan Hilal Sheikh, sırası ile Northern Rock plc. ve Llyods TSB Bank plc.’de 2004-2012 yılları arasında çalışarak finans kariyerine başladı. Konvansiyonel bankacılık kariyerinden sonra 2016 yılında Londra Üniversitesi’nden hukuk lisansı alan Sheikh, ardından 2017’de BPP Üniversitesi’nde İslami Finans ve İş yüksek lisansını tamamladı. Halen faizsiz finans faaliyetlerinde bulunan çeşitli şirketlerin yönetim kurullarında çalışmaktadır.