Mükemmel daireyi ararken önceliklerinizden biri güvenlik olsun.

Kira sözleşmesine imza atmak, sizi yasal olarak belirli bir süre kira ödemeye mecbur kılar; bu nedenle güvenli, emniyetli ve uzun süre yaşamaktan zevk alacağınız bir yer aramalısınız. Güvenliğiniz için aşağıdaki önerileri dikkate alabilirsiniz:

Bir arkadaşınızla beraber gidin. Ev gezerken yanınızda birisi olsun: özellikle de daireyi internetten bulduysanız.

Doğru mahalleyi seçin. Bölgede yaşanan olaylar hakkında fikir edinmek için internette araştırma yapın. Ayrıca o bölgede tanıdıklarınız varsa onlarla da iletişime geçin.

Üst katlardan daire bakın. Zemin kattaki daireler hırsızlar için daha kolay hedeflerdir. Dikkat edilmesi gereken diğer unsurlar arasında, açılıp-kapanır, sinekliği olan pencereler ve kullanılmadığı zaman yerden kaldırılabilen bir yangın merdiveni sayılabilir.

Güvenlik tedbirlerini kontrol edin. Dairenizde, yaysız kilit ve gözetleme deliği bulunan sağlam bir masif ahşap veya çelik dış kapı olmalıdır (ev sahibi her yeni kiracı için kilidi değiştirmelidir). Dairede ayrıca çalışır halde duman alarmları, yangın söndürücüler ve karbon monoksit alarmı olması gerekir: özellikle de gazlı cihazlar kullanılıyorsa.

Siteyi inceleyin. Kendi dairenizin yanı sıra sitedeki güvenlik tedbirlerine bakmak da önemlidir. Ana giriş kapıları kilitli tutuluyor mu? Dahili telefon çalışıyor mu? Güvenlik kameraları var mı? Otopark gibi ortak kullanım alanları iyi aydınlatılıyor mu?

Güvenilir bir ev sahibi seçin. Soru sormaktan çekinmeyin. Ev sahipleri size önceki kiracıların dairede ne süre kaldığını söyleyebilir ve komşu kiracılar da bina yönetimi hakkında fikir verebilir.