"Online Kimlik Hırsızları" Online Ortamlarda Fazla ve Gereksiz Şekilde Paylaşılan Bilgileri Hedef Alıyor 

Online ortamlarda  gereksiz bilgi paylaşmanın risklerini öğrenin ve hem kendinizi, hem de ailenizi dolandırıcılardan koruyun.

Kimlik hırsızları gereğinden fazla paylaşılan bilgilere bel bağlıyor 
Çocukların bugün arkadaşları ile çok kolay bir şekilde internete bağlanabildiklerini söyleyebiliriz. Eski ya da yeni fark etmez, bağlantı sadece birkaç tık ötededir. Yapılan her bir paylaşım ile, check-in yapmak veya statü güncellemesi gibi, herkes kendisi ve aileleri hakkında küçük küçük bilgiler paylaşır. Bu gibi herkesin yaptığı aktivitelerin bütün aileniz için bir risk teşkil etmesinden önce, çocuklarınızla online ortamlarda akıllıca ve güvenli bir şekilde hareket etmeleri gerektiğini konuşun.

Dolandırıcıların hedefi haline gelmeyin  
Muhteşem bir hafta sonu geçirdikten sonra arkadaşlarınızla ilk çılgın fotoğrafı paylaşmak veya komik bir videoyu paylaşmak elbette ki eğlencelidir. Ancak böyle bir paylaşımda bulunmadan önce, çocuklarınızın bunun sonuçları hakkında da düşünmeleri gerektiğine dair teşvik edin. Bazen bu gibi paylaşımlar çok fazlalaştığı zaman istenmeyen kişilerin dikkatini de çekebilirler, ancak bunun farkına varıp bu paylaşımları silmeye karar verdiğiniz zaman da, bazen iş işten çoktan geçmiş de olabilir. Gereğinden fazla derecede paylaşılan bilgiler kimlik hırsızları için kolay hedeflerdir ve görünüşte çok masum olan bir paylaşımın size vereceği zarar bazen yıllarca sürebilir.

Küçücük bir bilgi çok fazla şeye mal olabilir. 
Gençlerin yaklaşık yarısı online ortamlarda e-mail adreslerini paylaştıklarını belirtiyor, bunların üçte biri cep telefonu numaralarını paylaştıklarını ve yüzde 15’i de online ortamlarda ev adreslerini paylaştıklarını söylediler.1

Eğer bu bilgiler yanlış eller tarafından ele geçirilirse, son derece tehlikeli olabilirler. Ev adresinize erişebilen yabancılar posta dolandırıcılığı yapabilirler veya evinize zorla girmeye çalışabilirler ve hatta bu bilgileri sizin kimliğinizi çalmak için bile kullanabilirler. Çocuklar her zaman büyük resmi göremezler, bu yüzden çocuklarınızla kişisel bilgilerini gereğinden fazla ve gereksiz kişilerle paylaşmalarının riskleri hakkında konuşun.

Mobil teknoloji dolandırıcılık riskini arttırıyor 
Bazılarının düşündüğünün aksine, bir mobil cihaz üzerinden gerçekleştirilen herhangi bir aktivite de aynı zamanda riskli bir alan olabilir. Çocuklarınıza kişisel fotoğraflarını gizli olarak tutmaları gerektiğinin önemini vurgulayın ve herhangi bir bilgiyi telefon mesajı olarak veya sosyal medya üzerinde paylaşırlarken dikkatli davranmaları gerektiğini anlatın. Çocuklarınızın bu konuları iyice anlamış olması çok önemlidir, çünkü onların güvenli bir şekilde interneti kullanmış olmaları diğerlerinin de güvenli şekilde kullanacağı anlamına gelmez ve herkesin görmesini istemedikleri bilgilerin başkaları tarafından kötü amaçlı olarak kullanılmalarını da engellemez.

Gerçek zamanlı uyarılar yoluyla kimlik hırsızlıklarını engelleyin 
Çocuklarınıza online ortamlarda neleri paylaştıklarına dair sorular sorun ve online ortamlarda karşılaştıkları sorunları hemen gelip, sizinle paylaşmalarını istediğinizi söyleyin.