Çoğu insan aynı amaçla hayat sigortası yaptırır: artık ailesinin yanında olamayacağı bir zamanda  onları maddi yönden güvence altına almak için. Hiç gerçekleşmemesini umut ettiğiniz olaylar için bugünden para ayırmak, hele ki maddi olarak zor bir dönemden geçiyorsanız, size yük gibi görünebilir. Bütçenizi aşmamak için çok çaba sarf ederken, hayat sigortası poliçenizi iptal ettirmek cazip görünse bile, akıllıca olan eğer yapabiliyorsanız poliçenizi devam ettirmektir. İşte size bunun için bir kaç neden:

Yeniden Çalışmak Zorunda Kalmalarını Önleyin

Ailenin finansal güvencesinin olmaması, evde küçük yaştaki çocuklarınıza bakmak için mücadele veren eşinizi beklenmedik ve istenmeyen bir şekilde yeniden işe dönmek zorunda bırakabilir. Bu aynı zamanda çocukların bakımıyla ilgili ailenizin bütçesini belirlerken göz önünde bulundurmadığınız masraflara da yol açabilir.

Ailenizin Evini Kaybetmesine Engel Olun

Eğer aileniz sizin geliriniz olmadan evinizin masraflarını karşılayamazsa, evi satmak gibi zor bir karar vermek durumunda kalabilirler. Ancak hayat sigortanız, zorluklar yaşayan ailenize ev kredisi veya diğer büyük masrafların altından kalkmakta destek olur.

Çocuklarınızı Öğrenim Kredisi Yükünden Kurtarın

Hayat sigortası sayesinde, sizin finansal desteğiniz olmadan dahi çocuklarınızın yüksek öğrenim masrafları karşılanabilir. Büyük öğrenim kredilerine gerek kalmadan, çocuklarınızın eğitim masraflarının yükü hafifler, böylece kendilerine finansal açıdan daha sağlam bir gelecek inşa edebilirler.

Finansal güçlüklerle mücadele stresli bir durumdur, ancak paradan tasarruf etmek için hayat sigortanızı iptal etmek de uzun vadeli düşünüldüğünde pek doğru sayılmaz. Bütçenize farklı şekillerde tasarruf sağlamak için, ailenizin harcama alışkanlıklarını nasıl düzenleyebileceğinizi öğrenin. Sizin için çok önemli olan bu koruyucu önlemden vazgeçmeyin ve ailenizin maddi geleceğini güvence altında tutun.

Bütçenize uygun bireysel hayat sigortası yaptırın. Ürünlerimiz hakkında bu linkten veya hafta içi 09:00-18:00 saatleri arasında 0850 222 0 638'den MetLife İletişim Merkezi’ni arayarak bilgi alabilirsiniz.